Näyteikkunat

Parhaat näyteikkunat valmistuvat mittatilaustyönä. Kohteeseen tehdään yleensä mittauskäynti, ja rakennuksen ominaispiirteistä sekä asiakkaan tarpeista keskustellaan etukäteen. Vanhoissa kohteissa pyritään yleensä noudattamaan rakennuksen alkuperäistä henkeä.

Näyteikkunat ja karmit mittatilaustyönä

Näyteikkunat esittelevät myymälän tuotteita ja palveluita ympäri vuorokauden ja luovat yrityksestä mielikuvia silloinkin, kun liike on kiinni. Kivijalkamyymälöiden ohella näyteikkunat ovat yleisiä myös erilaisissa näyttelytiloissa ja porraskäytävissä.

Näyteikkunoiden toteutustapoja on monia ja laatuerot suuria. Paras lopputulos saavutetaan yleensä mittatilaustyönä, joten ne kannattaa tilata aina asiansa osaavalta ja kokeneelta toimittajalta.

Etenkin vanhoissa kohteissa, näyteikkunoiden uusiminen parantaa myös:

  • lämmöneristystä
  • äänieristystä
  • murtoturvallisuutta
  • yritysilmettä

Saatavana on auringonsuojalaseja, laminoituja laseja sekä erilaisia värisävyjä. Myös erikoisemmat muodot, kuten kaarevat lasipinnat ovat mahdollisia.

Ota yhteyttä »

Näyteikkunoiden malliasennus

Suuremmissa kohteissa tehdään yleensä myös malliasennus, jossa voidaan varmistua mitoituksista. Samalla päästään arvioimaan ikkunaa paikallaan ja mahdolliset erityishaasteet tulevat malliasennuksen yhteydessä ilmi. Malliasennusta saattaa toivoa myös rakennusvalvonta tai historiallisen rakennuksen kohdalla museoliittokin.

Valmistamme näyteikkunat parhaista mahdollisista raaka-aineista

Ensimmäiset näyteikkunat tulivat suomeen 1800-luvun lopulla. Siitä lähtien ne ovat olleet monen kivijalkamyymälän tärkein mainosväline.

Meille on kunnia-asia, että ikkunamme valmistetaan laadukkaimmista mahdollisista materiaaleista. Emme käytä esimerkiksi sorvijatkettua puutavaraa, vaan suosimme tiheäsyistä ja kestävää puuta, josta valmistetut ikkunat kestävät aikaa.

Yleisimmät materiaalit

Useimmiten näyteikkunoissa suositaan tammea, mutta joskus käytetään myös esimerkiksi maalattua mäntyä. Kohteesta riippuu mikä on oikea vaihtoehto. Tärkeintä on, että lopputulos täyttää kaikki sille asetetut korkeat laatuvaatimukset ja näyttää siltä, miltä sen halutaan näyttävän.

Investoiminen laadukkaisiin näyteikkunoihin kannattaa

Näyteikkunat ovat kiistatta yksi kivijalkaliikkeen tehokkaimmista mainosvälineistä, joten se on jo pelkästään sen vuoksi kannattava investointi. Syitä investoida laadukkaisiin näyteikkunoihin on kuitenkin monta.

Lämmityskukuissa vanhan näyteikkunan uusiminen tuo usein mukanaan selvää säästöä, sillä tyypillisen näyteikkunan pinta-ala on varsin suuri ja tekniikka on kehittynyt paljon vuosien saatossa. Nykytekniikalla toteutettujen näyteikkunoiden lämmöneristys voi olla aivan toisella tasolla, vaikka ikkuna ulkoisesti olisikin melko saman näköinen.

Myös turvallisuusnäkökulma on hyvä huomioida, sillä uusissa ikkunoissa on usein parempi murtosuojaus. Tällä ei tarkoiteta vain hälyttimiä, vaan sitä että esimerkiksi vanhojen tavallisten ikkunoiden korvaaminen uusilla laminoiduilla näyteikkunoilla lisää niiden turvallisuutta merkittävästi, koska laminoidun lasin rikkoutuessa sirpaleet pysyvät kiinni elastisessa muovikalvossa. Tällöin näyteikkunan lasi pysyy yhtenäisenä paikallaan ja suojaa särkyneenäkin murtautumista ja säätä vastaan.

Useissa tapauksissa myös auringonsuojalasille voi olla tilausta ja tänä päivänä tähän kiinnitetäänkin paljon huomiota monestakin syystä. Yksi niistä on auringonsäteiden haalistava vaikutus.

Ota yhteyttä

Kun mietitte näyteikkunoiden uusimista tai hankkimista, kannattaa ottaa jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa yhteyttä meihin. Autamme mielellämme erilaisten vaihtoehtojen kartoittamisessa ja opastamme tekemään oikeita valintoja.

Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »