Mitä puusepäntyönä valmistettu ovi maksaa?

Moni hakee kotiinsa persoonallista ilmettä teettämällä ovet mittatilaustyönä. Puusepäntyönä valmistuu uniikki tuote, oli kyseessä sitten saunanovi, sisäovi tai ulko-ovi. Hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten materiaalivalinnat ja pintakäsittely.

Pääsääntöisesti räätälöidyn oven hinta pysyttelee näissä raameissa:

Saunanovi 300-800 €
Sisäovi 350-2500 €
Ulko-ovi 500-5000 €

Oven hinta riippuu materiaalista

Edullisin ovimateriaali on mänty, tammi on jo arvokkaampaa. Lämpökäsitelty puu ja Accoya-puu ovat materiaaleina arvokkaampia, mutta saattavat olla vaativissa olosuhteissa välttämättömiä. Esimerkiksi saunan ovessa käytetään pääsääntöisesti tervaleppää tai lämpökäsiteltyä puuta. Lämpökäsitelty puu kestää paremmin kovaa lämpö- ja kosteusrasitusta.

Myös pintakäsittely vaikuttaa oven hintaan. Edullisin vaihtoehto on tilata ovi puuvalmiina ja hoitaa pintakäsittely itse. Se on kuitenkin vaihtoehdoista työläin ja pintakäsittelyn kanssa voi esiintyä erilaisia ongelmia. Me toimitamme ovet lakattuina tai maalattuina yksi- tai kaksivärisinä.

Lisävarusteet vaikuttavat hintaan

Helat ja saranat

Tavallisesti saranat eivät vaikuta oven hintaan merkittävästi, mutta mitä erikoisempiin saranoihin siirrytään, sen enemmän niillä on vaikutusta. Esimerkiksi rst- tai messinkisaranat ovat arvokkaampia kuin perinteiset terässaranat, mutta niillä saadaan lisättyä näyttävyyttä. Painaviin oviin valitaan yleensä vahvemmat saranat, jotka ovat myös hieman hintavampia kuin kevyemmät vaihtoehdot.

Lasit

Myös oven lasiaukkojen määrä ja muoto ovat olennainen tekijä hinnassa: suorakulmainen muoto on aina edullisempi kuin muut muodot. Mittatilaustyönä tehtyjen ovien etuna on se, että lasituksen muotoon voi vaikuttaa itse – toteutamme villeimmätkin haaveesi!

Lukot ja lisäosat

Mitä erikoisempia lukkoja ja avainpesiä käytetään, sen enemmän ne kerryttävät kokonaiskustannuksia. Sähkölukkoihin tehdään esimerkiksi putkitukset, jotka nostavat hintaa. Lukitus on kuitenkin asia, josta harva haluaa säästää.

Myös oven koristeellisuus ja lisäosat vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi peiliovi tai postiluukku tuovat lisäkustannuksia.

Kun etsit uniikkia ovea, käänny Lepolan Puuseppien puoleen

Monet uudis- ja korjausrakentajat sekä remontoijat etsivät räätälöityjä ratkaisuita. Tarpeet voivat vaihdella suurestikin, jolloin valmismallit eivät välttämättä palvele tilaajaa. Mittatilausovi on ainoa ratkaisu myös silloin, kun vanha ovi halutaan korvata täysin samanlaisella ovella kuin alkuperäinen malli.

Meillä ei tehdä ovia varastoon, sillä jokainen tuote valmistetaan räätälöidysti asiakkaan mittojen ja muiden tarpeiden mukaan. Me haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden uniikkiin oveen!

Ota yhteyttä »