Tunnelmallinen saunan ovi valmistuu haavasta tai tervalepästä

Me valmistamme kestävät ja näyttävät saunanovet lämpökäsitellystä haavasta tai komeasta tervalepästä.

Sauna on monelle rauhoittumisen ja rentoutumisen tila. Vaikka lasiset saunojen ovet ja avarat, akvaariomaiset, pesutilat ovat nostaneet suosiotaan, hämyisyyttä ja tunnelmallisuutta arvostavat saunojat valitsevat edelleen perinteisemmät saunamateriaalit.
Me valmistamme saunoihin ovia mittatilaustyönä lämpökäsitellystä haavasta ja tervalepästä, sekä tilattaessa myös männystä. Pystymme asentamaan oviin myös erilaisia ikkunoita.

Tilaaminen ja siinä huomioitavat asiat

Saunan ovi saattaa tulla asiakkaalle monen mutkan kautta. Sen vuoksi on tärkeää, että kaikki välikädet (kuten rautakauppa ja rakennusliike) tietävät täsmälleen, millaisia ovia on tilattu ja mihin ovet tulevat. Tärkeimmät tiedot ovat: ovien määrä ja sijainti, mitat, ovityypin tai mallin nimi sekä puulaji. Lisäksi kannattaa mainita toiveista oven lukituksen suhteen.

Melko yleinen ongelma on se, että asiakas tilaa pesutiloihinsa monta samanlaista ovea kerralla, mutta tilauksessa ei mainita, mikä ovi on tulossa mihinkin oviaukkoon. Oven valmistajan on hyvä tietää se, sillä saunan löylyhuoneen oven ja lattian väliin jätetään yleensä enemmän tyhjää tilaa, eli se on hieman lyhyempi kuin muut ovet.

Näillä vinkeillä ovi kestää aikaa ja kulutusta

Saunassa oleva ovi kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauaksi suihkusta, jotta se pysyy paremmassa kunnossa. Jos ovessa on ikkuna, kannattaa materiaalina käyttää karkaistua lasia, joka kestää paremmin lämpötilavaihtelua. Ikkunan ympärille on hyvä valita valmiit puukehikot, sillä maalatut ikkunakehikot eivät kestä kuumuutta yhtä hyvin ja maali saattaa irtoilla.

Saunanovea kannattaa myös puhdistaa ja huoltaa oikein, jotta se säilyy hyvänä ja kauniina. Erilaiset öljyt ja saunasuojat estävät likaa pääsemästä puun sisälle. Käsittelyaineet muuttavat aina hieman puun värisävyä, joten kannattaa käyttää kaikilla pinnoilla samaa ainetta. Meidän valmistamiemme ovien mukana tulee aina hoito-ohjeet.

Etenkin joissain taloyhtiöissä ongelmana on se, että pesutilat pestään kiireessä ja runsaalla vedellä. Näin myös puiset ovet kastuvat liian märäksi. Kiireen vuoksi tilojen kuivaus ja tuuletus jäävät usein vaillinaiseksi, minkä vuoksi saunanovet voivat esimerkiksi kieroutua, turvota tai värjäytyä.

Onnistuuko maalaaminen?

Tällä hetkellä trendinä on saunan puuosien maalaaminen. Suosikkivärejä ovat etenkin musta, harmaa ja valkoinen. Ovissa käytetty maali on usein läpikuultavaa ja hengittävää, sillä tavallinen puumaali ei kestä yhtä hyvin kuumuutta. Meiltä voi tilata ovia myös maalattuna, mutta tarvitsemme tarkat tiedot halutusta värisävystä.

Jos kyseessä on rantasauna tai pihasauna, jossa saunan ovesta mennään suoraan ulkotilaan, maalipinta ei ole suositeltava ratkaisu. Maalipinta joutuu liian koville lämpötilaerojen vuoksi, etenkin Suomen olosuhteissa.

Haluatko päivittää pesuhuoneesi ja saunasi ovet?

Kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoista. Meiltä saat myös muut mittatilausovet kuten tammiovet sekä puuikkunat. Täältä löydät yhteystiedot »